Facebook  | YouTube |

Mengenai Kami

UNIT LATIHAN DAN PENDIDIKAN LANJUTAN

PENGENALAN

Unit Latihan dan Pendidikan Lanjutan (ULPL) merupakan unit sokongan yang bertanggungjawab untuk merancang, menganjur serta melaksanakan pelbagai program pembangunan latihan staf untuk mengenalpasti serta meningkatkan ilmu pengetahuan staf.

OBJEKTIF

• Merancang, menguruskan dan melaksanakan latihan dalaman dan luaran kepada staf  serta  memastikan setiap staf menghadiri kursus 7 hari setahun (bergantung arahan daripada JPPKK dari masa ke masa).
  • Merancang dan melaksanakan program latihan sangkutan pensyarah ke industri  (SIP/ LSI).
  • Menguruskan dan menyelaras kursus jangka pendek dan terlanggan di bawah program Time Sector Privatisation (TSP) .
  • Membantu menyelaras, merancang dan melaksanakan program-program anjuran Bahagian Kecemerlangan Profesional (BKPro),  Jabatan Pengajian Politeknik.